Crematorium Hilversum

Crematorium Hilversum

Het nieuwe Crematorium Hilversum is volledig ingepast in de bestaande bebouwing op de monumentale begraafplaats Zuiderhof, een ontwerp van architect Dudok uit 1957. Ieder gebouw heeft een rol in het verloop van de uitvaart. De aula blijft de aangewezen plaats voor de plechtigheid. Via de prachtige zuilengalerij komen de nabestaanden bij de ernaast gelegen condoleance- en koffieruimte, dat met een glazen pui een prachtig uitzicht heeft over de omliggende natuur. De oven staat in het gebouw tussen de aula en de condoleance- en koffieruimte. Naasten mogen aanwezig zijn bij de invoer van de kist in de oven. In het administratiegebouw kunnen de wensen van de nabestaanden op een persoonlijke wijze worden besproken. Ook is hier plek voor de as-uitgifte. Er zijn verschillende mogelijkheden voor asbestemmingen.